НОВИНИ

Превозвачите искат пълен синхрон от новоизбраните евродепутати

Превозвачите поискаха пълен синхрон от новоизбраните евродепутати при отстояване на българските интереси в Брюксел при обсъждане на пакет „Мобилност 1“. На среща, в която участва и министърът на транспорта, бяха набелязани конкретни мерки, част от които предвижадат повече български евродепутати в новата транспортна комисия и привличане на повече държави в подкрепа на българската позиция.

Николай Минков
от Николай Минков
18:21, 17.06.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Превозвачите призоваха новоизбраните български евродепутати още от първия работен ден да търсят съмишленици за българската кауза сред своите политически семейства.

Йордан Арабаджиев - Съюз на международните превозвачи: Очакваме, да речем, от ПЕС - работа с Испания и Португалия. Очакваме от представителите на ГЕРБ работа в ЕНП. Г-н Джамбазки има силно представяне в Полша.
;

Присъстващите на срещата обещаха да изпълнят заръките и заявиха, че по темата мобилност има пълно единодушие сред тях.

Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО: Тази тема няма разделение политическо, или поне то не е заявявано. Всеки от нас ще търси в групата си подкрепа затова да избегнем организираната вече кампания срещу нашите интереси. Не говоря само за българските, а за периферните. Интересите на Германия, Франция, Белгия и донякъде на Италия срещу останалите интереси.
;
Цветелина Петкова, евродепутат от БСП: От името на делегацията на БСП искаме също да изразим ясната позиция, че ще продължаваме да работим заедно да защитаваме българските национални интереси в сферата на този бранш, заедно с всички колеги от цялата българска делегация в европейските представители.

Българските евродепутати обясниха, че вече са отправили заявление да бъдат включени в новата транспортна комисия.

Министърът на транспорта заяви, че неговата основна задача е да разшири географията на държавите, които подкрепят българската кауза и да убеди страните от Централна Европа, че това не проблем само на периферията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди изпращат с почит италианския режисьор Дзефирели
Хиляди изпращат с почит италианския режисьор Дзефирели
Готвят протест заради намалената присъда на убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла
Готвят протест заради намалената присъда на убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла