НОВИНИ

НС ще гласува оставката на Симеонов и предложението за нов вицепремиер

Първа точка от дневния ред на Народното събрание за днес е предложението за персонални промени в кабинета. До нея се стигна след като в телевизионно интервю вицепремиерът Валери Симеонов нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени с уж болни деца".

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
06:02, 21.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Изказването провокира огромно обществено недоволство и протести с искане за неговата оставка. Почти месец след началото им, по предложение на премиера, депутатите ще гласуват оставката на Валери Симеонов и номинацията на Марияна Николова за нов заместник министър-председател. Досега тя беше началник на кабинета на вицепремиера по икономическите и демографските въпроси. До издигането й се стигна трудно - след обсъждане на няколко различни кандидатури и близо 6-часови дебати между коалиционните партньори.

По информация на "По света и у нас" от снощи, преди началото на заседанието се очаква Валери Симеонов да обяви мотивите за номинацията на Марияна Николова. Тази сутрин от пресслужбата на Министерски съвет обаче заявиха, че нямат информация за такова изявление. Според последни данни, по-вероятно е Валери Симеонов да говори в парламента след гласуването на номинацията за вицепремиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френски апелативен съд решава дали да екстрадира Баневи в България
Френски апелативен съд решава дали да екстрадира Баневи в България
Идва дъжд: Оранжев код за значителни валежи в три области
Идва дъжд: Оранжев код за значителни валежи в три области