НОВИНИ

КНСБ: Дефицитът през 2017 г. ще бъде увеличен

Националният съвет за тристранно сътрудничество се събира днес в Министерския съвет, за да обсъди три законопроекта. Освен бюджета на здравноосигурителната каса и държавното обществено осигуряване, социалните партньори ще разгледат и Бюджет 2017.

bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 28.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Още вчера синдикати и работодатели се събраха, за да обменят позициите си по план-сметката, предложена от финансовото министерство. Проектът на Бюджет 2017 предвижда от първи януари минималната работна заплата да стане 460 лева, а пенсиите да се увеличат с близо 2,5 на сто от първи юли. Заложено е и повишение на осигуровката за пенсия с 1 %. Предвиденият икономически растеж е 2,5%.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира параметрите на Бюджет 2017 в студиото на "Денят започна".

Пламен Димитров - президент на КНСБ: За 2017 г. започвайки от нулев дефицит всъщност ние няма да го намалим дефицита, а ще го увеличим. Само по себе си това сигурно ще създаде проблеми в отношенията ни с Еврокомисията, макар дефицита сам по себе си да не е голям. Защото знаем, че в условия на продължаващото излиза от кризата на икономиката, частния сектор трябва да бъде подкрепян с допълнителни правителствени разходи, които през последното полугодие като цяло почти липсват или силно бяха ограничени.

Вижте целия разговор с президента на КНСБ Пламен Димитров в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция отново поиска от САЩ да екстрадират Гюлен
Турция отново поиска от САЩ да екстрадират Гюлен
​Британската икономика е нараснала с половин процент след вота за Брекзит
​Британската икономика е нараснала с половин процент след вота за Брекзит