НОВИНИ

Няма да има референдум за Истанбулската конвенция

Национален референдум, свързан с Истанбулската конвенция няма да се проведе. Това решиха народните представители.

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 07.03.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Идеята на БСП беше да се проведе национален референдум с въпрос „Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?”.

За тази инициатива, обаче гласуваха 67 депутати, 121 бяха против и 23 се въздържаха.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Когато народът веднъж се произнесе с не на Истанбулската конвенция, този въпрос се затваря завинаги. И вие не можете да го внасяте отново и отново. От това искате да избягате. От народната воля и от затварянето на темата веднъж и завинаги.
Славчо Атанасов - Обединени патриоти: Този дебат с Истанбулската конвенция приключи преди близо месец. Моето лично мнение е, че просто пренавиваме пружината. Ясна беше позицията на ОП категорично против конвенцията. В момента пресолявате нещата и в един момент ще се обърнат срещу вас с настояването за този референдум.
Хамид Хамид - ДПС: Провеждането на референдум се превърна в бягство от отговорност на политиците, защото много е лесно да се скриеш зад народа, особено когато си формулирал въпроса както ти е удобно. Тръгнали сте колеги с топ на лов за яребици. Това няма как да стане.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Колеги от БСП, толкова ви е слаба концепцията и стратегията да дестабилизирате страната, но ние разбираме, че това е ваше право и вие друго не можете да направите. Много е лесно да се заиграем със страховете на хората, да видите къде е вълната, за да се закачите. В това отношение сте номер едно.
;
Веселин Марешки - председател на Воля: Призоваваме ви за пореден път - тези безсмислени дебати, циркове и театър, тук не сме актьори, слезте на земята и започнете да работите за хората.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Правителството изтегли Истанбулската конвенция
​Правителството изтегли Истанбулската конвенция
Започва проверка на концесията в Национален парк „Пирин”
Започва проверка на концесията в Национален парк „Пирин”