НОВИНИ

Откриха автомобилния салон в Женева (СНИМКИ)

Шведски, градски "четири по четири" стана европейски автомобил на годината. Победителят беше избран на 88-мото издание на международния автосалон в Женева, който беше открит днес - първо за медиите, а после и за посетителите. На фона на 110 планирани премиери от 180 изложители, водещите имена в бранша обсъждат перспективите пред дизела и спада в продажбите на тази технология.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:23, 06.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Електромобилите са във фокуса тазгогодишния салон в Женева. Там са представени и второто поколение на Формула Е и производствената версия на летящата кола ПАЛ-Ви. Посетителите могат да видят и суперавтомобилите на традициионните производители. Блясъкът обаче не отменя тревогите в бранша от перспективата за въвеждане на допълнителни вносни мита.

;
Юрген Стакман, „Фолксваген“: Повечето от колите, които продаваме на американския пазар са произведени в Съединените щати или в зоната на НАФТА, така че разчитаме на свободната търговия в света.

Друга грижа е бъдещето на дизела на фона на засилващата се тенденция към по-екологични решения след скандала около манипулираните емисии. Спадът в продажбите при дизела затруднява производителите в покриване на европейските стандарти за въглероден диоксид. Трудният избор е между препроектиране на огромна цена и ограничение в продажбата на някои печеливши модели, или солени глоби.

;
Матиас Мюлер, „Фолксваген“: Твърдо вярвам, че дизелът ще се възроди. През следващите 10-15 години разчитаме на съвместното съществуване на двигатели с вътрешно горене и електрически коли.
Тиери Болор, „Рено Груп: Мислим, че занапред ще има значително повече горивни двигатели с електрификация и още повече напълно електрически коли.

Френските производители залагат на икономични 48 -волтови хибриди, японските компании свалят дизела от предложенията си за Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В „Референдум“: 72% от българите искат повече законови права при самоотбрана
В „Референдум“: 72% от българите искат повече законови права при самоотбрана
Холандски пример за интеграция на хора със затруднения
Холандски пример за интеграция на хора със затруднения