НОВИНИ

Ремонтират мост над река Ботуня заради огромни дупки

Огромни дупки се отвориха на мост над река Ботуня на международния път Е -79 край врачанското село Краводер. Те са непроходими дори за високи автомобили и камиони. От Окръжното пътно управление обещаха бърз ремонт на моста, но когато времето се подобри.

bnt avatar logo
от Ива Ценова
20:20, 06.03.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Тази нощ заради мъглата няколко тежкотоварни камиона преминавайки през моста с дупките дори спукаха гуми.Престояха часове в очакване на помощ. Само по щастлива случайност никой не е пострадал.

Саша - сръбски гражданин: Аз сега съм дошъл, а това там е мой колега. Беше голяма дупка през нощта и се ударихме в нея. Гумата се спука, не само едната, а двете. Това не е добре. Това не е път, а си плащаме винетките.

От обилното снеготопене през последните дни огромната дупка на моста, която създава проблеми повече от година и половина отново се отворила . Заради снега и студа участъкът не може да се преасфалтира. Намерено е обаче временно решение.

Мирослав Комитски - зам.-областен управител на Област Враца: Като ежедневно се насипва със студена фрезована смес, т.к. метеорологичните условия позволяват това.

След като времето се затопли се очаква да започне цялостен ремонт на моста. Вече е избрана и фирмата изпълнител.

Мирослав Комитски - зам.областен управител на Област Враца: Имаме уверението, че при пълна мобилизация на фирмата и добри метеорологични условия неговото възстановяване ще започне към 15 март. Макар, че срокът по договора е 90 дни, също имаме уверение от фирмата изпълнител, че може да бъде съкратен срокът за около 60 дни.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години и досега не е основно ремонтирано. Заради натоварения трафик мостът е сериозно повреден и само цялостният ремонт може да бъде кардинално решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български и  румънски фирми предлагат работа на трудова борса в Русе
Български и румънски фирми предлагат работа на трудова борса в Русе
Какъв е ефектът от работата на специализирания съд?
Какъв е ефектът от работата на специализирания съд?