НОВИНИ

Няма данни за нанесено насилие върху близнаците от Пловдив, настанени в болница

Няма данни за упражнено насилие върху двете близначета от Пловдив. Майката беше освободена от ареста късно снощи без да й бъдат повдигнати обвинения. Момченцето остава в кома, а състоянието на момиченцето бавно се подобрява.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
20:47, 21.02.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Той два пъти е давал направление, но майката не ги е водила на преглед при специалист. Тригодишните близнаци са недохранени, тежат под девет килограма. И вторият полицейски оглед на жилището потвърждава версията на майката.

Атанас Илков - директор на ОД на МВР Пловдив: Децата са били в детското легло когато пада този орнамент и удря момченцето и в следствие на този удар настъпват тези сериозни травматични увреждания.

Часове наред 38-годишната Иванка Стефанова отказваше да допусне в дома си социалните работници. Те са се свързали с бабата и дядото на децата по бащина линия, като бабата е заявила желание да са грижи за децата. Те живеят в Стамболийски и повече от година майката не им е позволявала да вижда децата.

Надя Танева-директор „Социално подпомагане“ - Пловдив: Категорично казвам, че ние на този етап при изписването на децата, особено на момиченцето, което очевадно ще бъде по-скоро, няма да бъде предприета мярка връщане в семейна среда, тоест нито при майката , нито при близки и роднини, защото процеса на проучване няма да бъде приключил/2.10

Бабата Ангелина днес е ходила на свиждане при момиченцето. Според дядото тя пращала пари на снаха си всеки месец.

БНТ: Вие бихте ли ги взели да ги гледате тука?
Иван Бранджийски - дядо на близнаците: Това решава жената,тя ще ги гледа.

Късно следобед социалните успяха да разговарят с майката на близнаците.Според тях изключително важно е тя да да обясни, защо децата са в това тежко състояние.

;

Не са полагани необходимите грижи за отглеждането на децата. Това потвърди и социалният министър Бисер Петков в студиото на „Още от деня“. Той обясни, че при сегашното законодателство социалните служби могат да реагират едва след като има данни за дете в риск. Затова се подготвя закон за детето и семейството, в които да има предвидени мерки за всички деца, не само за тези в риск. Вижте повече:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-горещата двойка на леда в Пьонгчанг
Най-горещата двойка на леда в Пьонгчанг
„Трансперанси интернешънъл“ за корупцията у нас
„Трансперанси интернешънъл“ за корупцията у нас