НОВИНИ

Обновяват градинката при колелото на трамвай номер 5 в "Княжево"

Ремонтът на градинката при колелото на трамвай номер 5 в квартал "Княжево" трябва да приключи до края на годината. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери възстановяването на парка.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:30, 21.08.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
обновяват градинката колелото трамвай номер княжево

Правят се нови алеи, две детски площадки, озеленяване и осветление. Ще бъде възстановена и чешмата близо до парка. Фандъкова припомни, че миналата година се санира цялостно 26-о училище в квартала, беше ремонтиран и дворът.

Сега се строи и нова сграда на детска градина за две групи, заедно с физкултурен салон. През пролетта на следващата година ще започне и реконструкцията на трасето на трамвай номер 5.

Йорданка Фандъкова, кмет за София: Най-важният и най-големият проект, който предстои за квартала, това е реконструкцията на трамвайната линия на трамвай номер 5, заедно с доставката на изцяло нови трамваи. Това на практика ще подобри чувствително транспортното обслужване, защото трамваят става бърз трамвай, обособено е трасето. На практика това дава възможност на хората от "Княжево" да слизат бързо и удобно до центъра.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вучич обмисля възстановяване на казармата в Сърбия
Вучич обмисля възстановяване на казармата в Сърбия
Концесионерът на срутилия се мост в Генуа може да построи нов за 8 месеца
Концесионерът на срутилия се мост в Генуа може да построи нов за 8 месеца