НОВИНИ

Обсъдиха оздравителния план на ВиК-дружеството в Добрич

Представители на протестиращите срещу поскъпването на водата в Добрич се срещнаха с ръководството на ВиК Добрич. След двучасови разговори от дружеството се ангажираха да представят на нова среща конкретни мерки за оздравяване на фирмата.

bnt avatar logo
от Надежда Карапанчева
19:58, 23.01.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Задълженията на водоснабдителното дружество в Добрич са около 32 милиона лева. Фирмата е предприела мерки за намаляване на кражбите и повишаване на събираемостта за ползваната вода.

Саркис Караджиян, член на борда на директорите на „ВиК Добрич” АД: Ние се опитваме да задържим влакът, който е тръгнал надолу. Не мислете, че става толкова лесно. Съгласен съм на следваща инициатива с кметове, с хора от граждански сдружения.

Представителите на протестиращите поставиха редица въпроси за цената и качеството на водата, за разкопаните след аварии улици и основният: какви стъпки ще предприеме ръководството за оздравяване на дружеството, но не получиха отговор.

Майя Сапожникова: Объркани сме! Най-важното, което разбрахме е, че ще има среща между борда на директорите, кметовете на общините и гражданите.
Атанас Атанасов: И в крайна сметка ще искаме наистина да чуем до 2021 г. какво ще се случи.
Йордан Йорданов: Най-вече – документите! Какво пише в тях, какви са им плановете, колко ще бъдат загубите на вода 2021 г. – много важен въпрос.

Гражданите настояват решенията за ВиК – Добрич да стават след публично обсъждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна започна ремонтът на уличната мрежа по европейски проект
Във Варна започна ремонтът на уличната мрежа по европейски проект
Сградата на Драматичния театър в Благоевград пропада в земята
Сградата на Драматичния театър в Благоевград пропада в земята