НОВИНИ

Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция

В Софийския университет се проведе обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция. На обсъждането присъстваха депутати, представители на вероизповеданията, неправителствени организации и граждани.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:31, 23.01.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че в българското законодателство вече съществува терминът "социална роля на пола" и това нито е породило, нито е легализирано третия пол. По същото време граждани протестираха в подкрепа на ратифицирането на конвенцията, за да се вземат мерки за ограничение на домашното насилие.


Петя Георгиева: Домашното насилие не се признава за истинско насилие над жените и децата. Счита се, че това е някакъв семеен проблем, това е вътрешен проблем за мъжа и жената и щом жената е сгафила, заслужава да понесе своите последствия.
Мая Манолова, омбудсман на Република България: Но предвид страховете и разделението в обществото и лично за мен, най-вече заради позицията на Светия синод, това, за което настоявам, е обсъждането на Истанбулската конвенция да продължи с обсъждането и на тълкувателна декларация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Mанчестър Юнайтед с най-големи доходи в света на футбола
Mанчестър Юнайтед с най-големи доходи в света на футбола
Старата турска баня в Пловдив няма да се събаря
Старата турска баня в Пловдив няма да се събаря