НОВИНИ

Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна

Общинските съветници от Ветово за втори път проведоха заседанието си на пътното платно в знак на протест заради разбитата общинска пътна мрежа. Този път те блокираха главния път Русе - Варна при разклона за село Писанец. Основен ремонт на третокласните пътища в района не е извършван от 30 години, а проблемите се задълбочават и заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
12:23, 31.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След като през септември сесията на Общинския съвет беше на пътя Ветово - Глоджево, днес съветници и граждани извиха протестно хоро на главния път за Варна. След разговори с областното пътно управление, вече е започнало изкърпване на 8 км от Ветово до Глоджево, предвижда се козметичен ремонт и на други участъци преди зимата. Хората обаче настояват за основен ремонт, тъй като от опит знаят, че запълнените дупки отново ще се отворят.

Тансел Солаков: Инструктор съм, всеки ден пътувам по този лунен пейзаж, който е трудно да се нарече път. Всеки месец поправям колата си.
Д-р Мехмед Мехмед, председател на Общинския съвет - Ветово: Поради влошеното състояние на този път по посока Кубрат прекъснаха контакти, бизнес отношения с община Кубрат. В община Кубрат е най-близката болница. Целта на днешното заседание е да накараме компетентните органи този път да бъде включен за следващата година в програмата за основен ремонт.

От Агенция пътна инфраструктура заявиха, че догодина е планиран ремонт на 13 км от пътя Писанец- Ветово - Сеново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разработена е процедурата за избор на инвеститор за „Белене“
Разработена е процедурата за избор на инвеститор за „Белене“
Сменяме гумите на колата до 15 ноември - глобата после е 50 лв.
Сменяме гумите на колата до 15 ноември - глобата после е 50 лв.