НОВИНИ

Обстановката в Харманли се нормализира

Нощта в бежанския център е преминала спокойно. Рано тази сутрин са влезли част от военните, които бяха изпратени по решение на Министерския съвет.

Александър Марков
от Александър Марков
08:10, 26.11.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

По-късно днес се очаква да започне ремонтирането на оградата на центъра, тъй като в нея има големи дупки.

24 служители на реда бяха ранени по време на размириците, един тежко. Изведени бяха 400 мигранти , за които е установено че са участвали в бунтовете срещу полицията и са започнати процедури за повдигане на обвинения. Вече са повдигнати 18 такива.

Основните участници в бунтовете са афганистанци. Тепърва предстои оценяване на щетите.

Вчера в студиото на "Панорама" Томислав Дончев и Корнелия Нинова изразиха мнението си за размириците от последните дни.

Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика в оставка: "Напълно нормална и обяснима е реакцията на всички граждани на Харманли. По-скоро ме притесняват опитите, не и без политически контекст, в тази ситуация някой да се опитва да лови риба в мътна вода. Колкото и да очаквано, колкото и да е разбираемо за българската политика, не бива да забравяме, че има неща, с които не трябва да си играем. Допълнителното подклаждане на страховете у хората може да ни вкара в един цикъл, където проблемът да става само по-голям."

На въпроса "Какво вие бихте направили по-различно, ако управлявахте в Харманли?", Корнелия Нинова отговори:

Корнелия Нинова, председател на БСП: "Бихме поправили грешките, които допуснаха колегите. Например - по-сериозни мерки срещу нелегалното влизане на мигранти в България. Вероятно тези млади афганистанци са такива - които не са бежанци от война, влезли са нелегално. Решението на този въпрос е контрол и недопускане."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От EVN са в готовност за първия сняг
От EVN са в готовност за първия сняг
Фидел Кастро почина на 90 години
Фидел Кастро почина на 90 години