НОВИНИ

Версии за саморазправата на бул. "Черни връх" в София

Две обвинения след вчерашната катастрофа и последвалата саморазправа на бул. "Черни връх" в София. Симеон Христов, който нападна предизвикалия катастрофата Георги Милев, е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Другият участник в катастрофата - Николай Маринов, е с обвинение за хулиганство. Предупреждаваме Ви, че в следващия репортаж има сцени на насилие.

Александър Марков
от Александър Марков Пенка Ангелова
17:22, 16.03.2016 (обновена)
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

Видеоматериал от охранителни камери в района ясно показва Георги Милев - шофьорът, който предизвика катастрофата на Черни връх, заради което бе бит от Симеон Христов. Милев седи и бърше кръвта си. Адвокатът на нападателя Павел Чернев заяви, че е изненадан от реакцията на Христов. Двамата били приятели.

(Във видеото - немонтирани кадри от охранителна камера близо до мястото)

;
Павел Чернев, адвокат на Симеон Христов: Той е изключително спокоен човек, владее бойни изкуства, добър спортист. Аз лично съм учуден от неговата реакция, но пак обективно - до него е била жена му, която е сериозно пострадала.

На записа се вижда как и другият шофьор - Николай Маринов, в един момент след катастрофата също идва и удря Георги Милев. Маринов отричаше каквото и да е участие в саморазправата. Маринов днес отказа коментар на влизане в 4-о районно.

Адвокатът на бития Георги Милев - Евгени Господинов, обясни, че ще изчака, преди да предяват жалба срещу двамата.

Евгени Господинов, адвокат на Георги Милев - След като е станало това ПТП, моят клиент е слязъл, опитал е да види какво е състоянието на хората, но внезапно е получил серия от удари, но това нещо още се събира като доказателства.

24 часа след грозната сцена, Софийската районна прокуратура образува две досъдебни производства. Първото е за причиняване на средна телесна повреда на съпругата на Симеон Христов, която е с раздробена китка и е срещу неизвестен извършител. Второто е срещу Христов и Маринов. Засега само Христов, обаче, ще отговаря за побоя.

Стефан Милев, говорител Софийска районна прокуратура: Установено е, че телесните увреждания, които са инкриминирани в обвинението на Симеон Христов, всъщност са причинени от самия Христов. Става дума за кръвонасядания в областта на челото, темето, дясното слепоочие, повърхностно-разкъсно контузна рана на гърба, на носа, кръвотечение от носа... всичко това са увреждания, които са причинени от деянието на задържания обвиняем.

Тепърва прокуратурата ще преценява на база видеозаписи дали да не привлече към обвинението и Маринов, който засега отговаря само за хулиганство - ритал е колата на Милев. Подобни саморазправи МВР е регистрирало в 1500 случая, по които са образувани досъдебни производства през 2015-а.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция": Реакцията ни е такава, че има и задържане на лица, и повдигане на обвинения, и взимане на мерки за неотклонения, и принуждаване на адвокати да търсят начини за по-бърз съдебен процес. Тъй като явно сме събрали достатъчно доказателства, които са предвидени в НПК, така че да докажем вината на тези наглеци.
Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция" - СДВР: В последно време наблюдаваме как много от водачите на МПС в София грубо нарушават правилата за движение. Лично аз днес двама такива нарушители спрях, взехме отношение към тях. Единият от водачите дори слезна от автомобила, спрях го.

Ако в последващо дело Христов бъде признат за виновен, го грозят до три години затвор. А Маринов - до две.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха румънски депутат за купуване на гласове с пилета
Осъдиха румънски депутат за купуване на гласове с пилета
Докато силистренци спасяват чинарите, от Общината секат дървета по друга улица
Докато силистренци спасяват чинарите, от Общината секат дървета по друга улица