НОВИНИ

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов в интервю пред БНТ

В интервю за БНТ, обвиненият в шпионаж председател на движение "Русофили" Николай Малинов коментира, че проекти на движението са финансирани от руски организации, но са със сключени договори и са преминали през няколко данъчни проверки. Според Малинов, затова не може да се говори за пране на пари.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:18, 12.09.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

По думите на Малинов, прокуратурата трудно ще докаже тезите си поради липса на достатъчно факти в подкрепа на обвинението.

Николай Малинов: Това, което не се чува от нещата, които казвам, е че тази акция категорично е удар срещу управляващата коалиция, в която влизат Патриотите със своите проблеми и срещу ГЕРБ, тъй като за българския бюджет, за ГЕРБ, за българската държава е много важно тези проекти - "Турски поток", "Белене", да се случат. Те са важни за нашия бюджет, за нашите пенсии, заплати, за нашите обществени медии, така че ще продължавам да правя всичко възможно, за да подобрявам отношенията между България и Русия, тъй като, ако България няма добри отношения с Русия и Турция, тя не е в състояние като малка държава да отиграва добре позициите си в Брюксел и във Вашингтон.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативният съд отказа да острани от длъжност кмета на Костенец
Апелативният съд отказа да острани от длъжност кмета на Костенец
Борисов: България не се е отказала от Шенген
Борисов: България не се е отказала от Шенген