Обявено е бедствено положение в община Тетевен заради поройния дъжд

Обявено е бедствено положение в община Тетевен. Това е решил Общинският щаб по бедствия и аварии, съобщи за БТА кметът на общината Мадлена Бояджиева.

от БНТ
14:43, 24.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Причината е влошената обстановка след падналите над 99 литра на кв. метър количества дъжд в общината, особено в селата Глогово и Градежница. Има информация и за жертва в Тетевен в следствие на наводненията.

Според първоначалната информация на Бояджиева инцидентът е станал в близост до къща за гости. Млад мъж си е оставил колата, опитал се е да премине през водата и вероятно е бил отнесен.

Кметът добави, че водата в Тетевен вече на повечето места се е оттекла от улиците. Остава сериозно положението в селата Глогово и Градежница. Там все още няма ток, има наводнени къщи, разрушена инфраструктура. Три махали в Глогово са откъснати от пътя и няма достъп до тях. В тях живеят около 300 човека. Пътят е разрушен, а един бетонен мост е отнесен.

В Градежница също има много наводнени къщи, реката е излязла по улиците, има свлачище на пътя Градежница - Глогово.

Спешно се предприемат мерки по укрепване на коритото на реката в селата. Хората в откъснатите махали ще бъдат снабдени с всичко необходимо. Областният управител Георги Терзийски, който заедно с кмета е на място, се е свързал с БЧК, от където ще доставят хранителни продукти на хората.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Поклонническо шествие по пътя на мощите на Свети Иван Рилски
​Поклонническо шествие по пътя на мощите на Свети Иван Рилски
Нетаняху: Турция се превръща в мрачна диктатура
Нетаняху: Турция "се превръща в мрачна диктатура"