НОВИНИ

Обявиха допълнителен прием в Югозападния университет

От Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград обявяват допълнителен прием на студенти. Кампанията се налага, защото все още има свободни места, държавна поръчка и платено обучение. Кои са специалностите, които не успяха да се запълнят тази година и защо провериха Спаско Попхристов и Павел Петлички.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
21:03, 26.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В много от университетите в страната тази година също има повече незаети места, за разлика от миналата. В Югозападния университет свободни места има в направленията Педагогика и Икономика. Слаб интерес има и към специалностите Българска филология, Логопедия както и към Природо-математическите науки. Причините:

Антони Стоилов, зам.-ректор на Югозападен университет “Неофит Рилски”
“Не проявяват интерес към тези специалности, защото през тези четири години те трябва да положат изключително много усилия. В крайна сметка, когато започнат работа, те ще получават някъде от 400 максимум 500 лева заплата, което на практика не е атрактивно”.

Кинезитерапия, Национална сигурност и Акушерство пък се оказва, че са сред най-предпочитаните бъдещи професии в Югозападния университет. Местата в тях са заети още в началото на кандидатстудентската кампания. Желаещите да продължат образованието си в профилите, където има незаети места могат да подават своите документи до 30 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският ден на езиците премина в четене на художествена литература
Европейският ден на езиците премина в четене на художествена литература
Дрон с камера за откриване на радиация представиха на панаира в Пловдив
Дрон с камера за откриване на радиация представиха на панаира в Пловдив