НОВИНИ

Официално откриха сезона за рафтинг и каяк

За 13 поредна година в Кресненското дефиле бе официално открит сезонът за рафтинг и каяк. Проломът предлага прекрасни условия за екстремно спускане в бързеите на река Струма. А за да практикуват този спорт, в района идват хора от цялата страна и чужбина.

bnt avatar logo
от Николай Янев
19:59, 01.04.2017
Чете се за: 01:11 мин.
Още

В Кресненското дефиле откриха официално сезона за рафтинг и каяк. Проломът предлага прекрасни условия за екстремно спускане в бързеите на река Струма. В района идват хора от цялата страна и чужбина, които практикуват този спорт.

Сезонът бе открит с атрактивни демонстрации и регата. А в Кресна предстои да бъде създаден клуб по рафтинг, с който общинската управа се надява да спомогне за утвърждаването на този спорт в региона.

Най-нетърпеливите любители на екстремни спортове бяха опънали палатки край реката още вчера .Организаторите - клуб "Приключенска мрежа" и община Кресна, бяха подготвили разнообразна програма и много изненади за участниците и гостите.Сезонът бе открит с атрактивни демонстрации и регата с рафтинг и каяци.

Дарин Русев: "Всеки път, когато дойда тук, се чувствам просто прекрасно по-освободен, зареден с положителни емоции."
Симона Палазова :"Аз обичам екстремните спортове и адреналинът се качва много и обожавам водата."

Доста емоции предизвика състезанието по обръщане на лодки и бързо качване на екипите обратно в плавателния съд.След това започна и регатата.Според участниците това е едно от най-удобните места за рафтинг у нас.

Дарин Русев: "Има доста приятни участъци по трасето. Ние си ги наричаме с наши си имена, общо-взето трасето е прекрасно."

В град Кресна предстои да бъде създаден клуб по рафтинг, с който общинската управа се надява да спомогне за утвърждаването на този спорт в региона.

Валентин Стоичков,зам.-кмет на община Кресна: "Провеждането на рафтинга в Кресненското дефиле по река Струма е една сериозна придобивка, мога да го кажа за нашата община."

На откриването на рафтинг сезона присъстваха и еколози.Те обясняваха на присъстващите планираните варианти за трасета на автомагистрала Струма в този район.

Андрей Ковачев: "Най-богатото място на природа в България е Кресненското дефиле и ако трафикът на магистрала Струма и въобще този трафик, който е транзитен,остане тук,няма как и животинският свят и цялата природа, да остане цяла."

Много любители на рафтинга се включиха в подписка ,в която се настоява новата магистрала да бъде изградена извън пролома,за да бъде запазена природата в дефилето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как работодателите успяват безнаказано да нарушават правата на работниците​?
Как работодателите успяват безнаказано да нарушават правата на работниците​?
Жертвите на наводненията в Австралия са поне четири
Жертвите на наводненията в Австралия са поне четири