НОВИНИ

Около 1 млн. лева са нужни за укрепване на коритото на река Камчия

Щетите, които нанесе наводнението пред две години по поречието на река Камчия, още не са напълно възстановени. Около един милион лева са необходими за укрепване на проблемните зони по реката, които са застрашени от свличане на земни маси.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
08:13, 17.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Всички защитни диги, разрушени при наводнението преди две години, са възстановени. Те обаче са застрашени от друг процес.

Даниела Янкова – главен инженер на “Напоителни системи – Черно море”: Застрашава предпазните диги, като изравянето достига до основата на дигата и създава реална опасност за събаряне на самите предпазни диги, след което естествено ще бъдат наводнени прилежащите територии.

Над 20 са участъците по поречието на Камчия, където има свличане на земни маси. Те образуват прегради в речното корито и трябва да бъдат разчистени, за да не пречат на водата да минава свободно. Отделните кърпежи не са решение, казват специалистите, а е необходимо цялостно укрепване.

Даниела Янкова – главен инженер на “Напоителни системи – Черно море”: Сумата, която сме прогнозирали е около милион и 700 лева на база крупни показатели.

Предстои изготвянето на работен проект за възстановяването на проблемните зони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер В кадър: Революцията продължава - 1987​
Тази вечер "В кадър": "Революцията продължава - 1987​"
Австрийският парламент забрани бурките
Австрийският парламент забрани бурките