НОВИНИ

Окончателно: Подписват Националния рамков договор за 2018 г.

Националният рамков договор ще бъде подписан в 17 часа, обяви здравният министър Кирил Ананиев след спешна среща на ръководствата на лекарския и на зъболекарския съюз при премиера Бойко Борисов. Надзорният съвет на Касата потвърди, че е гласувал за подписването му.

Николай Минков
от Николай Минков
16:02, 28.02.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

До тази сутрин документът беше под въпрос заради просрочените дългове на здравната каса към чуждестранни фондове, възлизащи на над 130 млн. лв. С посредничеството на министър-председателя съсловните организации получиха уверение, че договорените увеличения на средствата за стоматологична и за здравна помощ няма да бъдат орязани в Новия рамков договор.

Бойко Борисов - министър- председател: Искам да ви помоля да направим така, че да сме един отбор в борбата с кражбите, това е точната дума, в здравеопазването. Не може с 407 млн. лв. повече тази година да влизат в здравеопазването и още февруари месец да излезе, че с 270 сме назад. С тези темпове, със стотицимилионно увеличение на разходите вървят. С най-добрата апаратура, с милиарди за здравеопазване, с милиарди за лекарства, защото ги плащаме, с най-добрите и специалисти във всяка една сфера, ние даваме стотици милиони на чуждите здравни каси.
Д-р Венцислав Грозев - председател на Български лекарски съюз: Това, което се проведе като разговор, съвместно с премиера, който беше гаранта на тази среща, определено носи своят обнадеждаващ ефект.
Д-р Николай Шарков - председател на Български зъболекарски съюз: Вие на влизане ме попитахте и аз ви казах, че съм оптимист - реалист и излизам с оптимизъм. Ето отговорът на въпроса на влизането.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андре Рийо идва за първи път в България
Андре Рийо идва за първи път в България
Хората с увреждания още могат да подават заявления за безплатни винетки
Хората с увреждания още могат да подават заявления за безплатни винетки