НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова спира преместването на деца в ЦНСТ-Плевен

Омбудсманът Мая Манолова спира преместването на 12 деца в Център за настаняване от семеен тип в Плевен. Това стана ясно след днешното посещение на Манолова в плевенския Дом за медико-социални грижи, където се отглеждат 72 деца.

bnt avatar logo
от Никодим Даневски
21:53, 03.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според националният омбудсман - извеждането на деца от този дом ги обрича на смърт, тъй като те имат тежки увреждания и се нуждаят от 24-часова грижа от специалисти. Манолова отправи препоръка към специалистите в Агенцията за социално подпомагане да не работят само по документи, а много внимателно да проверяват всеки отделен случай, когато препоръчват преместване на деца в Центровете от семеен тип.

Мая Манолова - национален омбудсман: Става дума за деца с тежки увреждания, които имат нужда от 24-часова медицинска грижа, които в момента са в грижите на лекари, на кинезитерапевти, рехабилитатори, психолози, мед. сестри. А в тези центрове за настаняване от семеен тип знаете каква е практиката, те са към социалното министерство - там има една мед- сестра, общ персонал и те се поверяват на грижите на общопрактикуващ лекар, който просто ги прибавя към своята практика.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелищна катастрофа във Великобритания (ВИДЕО)
Зрелищна катастрофа във Великобритания (ВИДЕО)
Полша с мерки за насърчаване на раждаемостта
Полша с мерки за насърчаване на раждаемостта