НОВИНИ

Нова модерна Клиника по урология в столичната онкология

Днес отбелязваме Световния ден за борба с рака. По данни на Евростат за 2013 година. България отчита най-малко смъртни случаи в Европейския съюз, причинени от рак. В ЕС през 2013 година болестта е отнела живота на 1,3 млн души.

Диана Миткова
от Диана Миткова
17:07, 04.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Днес в столичната болница по онкология се откри и нова Клиника по урология с нова медицинска апаратура и високотехнологично лечение на хора с онкологични заболявания. Тази година Световният ден за борба с рака е под мотото "Ние можем" и "Аз мога". Целта е да се покаже как всеки може да даде своя принос - като общност и като индивидуалности.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: Ние можем заедно да променим статистиката на фаталните случаи, благодарение на активни кампании и активна работа по профилактика. Аз мога да работя въпреки диагнозата, благодарение на профилактиката, благодарение на българските лекари, в българските болници и разбира се благодарение на вярата.
д-р Валентин Ангелов - изп. директор на СБАЛО: Светът и техниката се развиват толкова бързо, че българската медицина не може да си позволи да остане встрани от тези проблеми. И затова трябва да инвестираме в съвременна апаратура и профилактични прегледи. И да не забравяме, че в ранен стадий лечението е много по-ефективно и шансът на пациента да се възстанови е много по-голям.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипната вълна достигна България
Грипната вълна достигна България
Събират милиарди долари помощ за пострадали от войната в Сирия
Събират милиарди долари помощ за пострадали от войната в Сирия