НОВИНИ

Опасни дупки се появиха на Околовръстния път в София

Снегът и студеното време станаха причина по пътищата да се появят опасни дупки. След като ви показахме проблемите по автомагистрала Тракия и Цариградско шосе, зрители ни сигнализираха за рисков участък и на Околовръстния път в София. Столичната община и АПИ планират цялостна реконструкция, но тя все още е на етап "идеен проект".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
08:20, 28.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Щом снегът започне да се топи, поникват кокичетата и дупките. Калин е поредният потърпевш, чийто автомобил се нуждае от сериозен ремонт заради близка среща с пътна яма. На Околовръстния път в отсечката между Младост и Панчарево дупките са особено опасни - автомобилите се движат с висока скорост и всяко невнимание може да се окаже фатално.

Разбира се, има научно обяснение защо нашите пътища често "хващат" дупки.

Арх. Здравко Здравков - главен архитект на София: Трябва да си даваме сметка, че в България имаме 60 цикъла на замръзвания и размръзване,

Нашият климат е изключително специфичен, имаме 60 цикъла, през които водата влиза през всички пукнатини, разширява се и създава тези предпоставки.

Столичната община и Агенция Пътна инфраструктура работят върху съвместен проект за реконструкция на Околовръстното. Предвижда се строителните работи да започнат догодина и да приключат до 2020-а. По отношение на сега съществуващите дупки от общината обещават, че ще ги запълнят предсрочно.

Арх. Здравко Здравков - главен архитект на София: Аварийно е възложено ремонтиране на дупките по Околовръстното, надявам се да ги приключат след като се оправи времето.

Не такъв късмет обаче имат на улица Първа българска армия в квартал Орландовци. Там дупките си ги знаят от малки и след всяка зима просто отбелязват колко са пораснали.

След този репортаж, може би аварийната група най-после ще мине и от там. Ако пък не стане така, то нека преминаващите през дупките се успокояват с мисълта, че всичко е заради специфичния ни климат. Идеални условия за дупки, какво да се прави!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни висулки и снежни маси по русенските сгради
Опасни висулки и снежни маси по русенските сгради
Един тренировъчен ден на полигона Трзебиен с американските танкове
Един тренировъчен ден на полигона "Трзебиен" с американските танкове