НОВИНИ

Оперираха 18-годишното момче, простреляно с газов пистолет във Велико Търново

18-годишно момче от Велико Търново едва не загуби живота след като беше простреляно в главата, по време на квартална свада. Инцидентът е станал тази нощ, когато група младежи се забавлявали в апартамент в един от кварталите на старата столица. Компанията излязла на улицата, където срещнали непознат мъж и между тях избухнал скандал. Мъжът извадил неочаквано пистолет и стрелял. Улучил момчето в главата, но за щастие куршумите не са засегнали мозъка му.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
15:26, 30.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
оперираха годишното момче простреляно газов пистолет велико търново

По обяд 18-годишният Златко, който едва не изгуби живота си, беше опериран. Пред лекарите младежът разказал, че след два часа снощи непознат мъж започнал да хвърля камъни и тухли по прозорците на апартамента, в който той и приятелите му се били събрали. Компанията слязла пред блока, но мъжът внезапно извадил газов пистолет и започнал да стреля. Лекарите са категорични, е като по чудо куршумите не са засегнали сериозно мозъка му.

Д-р Петър Тодоров, неврохирург: При активните изследвания се виждаше наличие на проектил в областта на главата, във фронталната област. Проектилите са счупили черепа във фронталната област. Има незначителен епидурален хематом. Понесе и анестезията и самата интервенция, вече е събуден, контактен и в съзнание, предстои лечение!

Извършителят, 31-годишен криминално проявен, веднага е задържан на метри от мястото на инцидента.

Главен инспектор Валентин Къндев, началник на Криминална полиция във Велико Търново: Непознатият изважда пистолет и произвежда няколко изстрела и избягва. Едно от лицата, което е живущо на адреса, е заявило болки в областта на главата и е извикан екип на спешна помощ!

Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седми ден труп на куче лежи в центъра на Варна
Седми ден труп на куче лежи в центъра на Варна
Металика ще преиздаде култовия си албум Master of Puppets
"Металика" ще преиздаде култовия си албум "Master of Puppets"