НОВИНИ

Оправдаха обвиняемите за рухналата преди 12 години сграда на ул. Алабин"

12 години след като сграда на улица "Алабин" в София се срути и уби две млади жени, съдът оправда и четиримата обвиняеми по делото. Невинни са собственикът на сградата, инженерът, който е трябвало да контролира ремонта и собствениците на строителната бригада.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:25, 14.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Освен основния обвиняем - Георги Кирчев, който е собственик на сградата, за невинни бяха обявени и инж. Петър Петров, който е контролирал ремонта на сградата, управителят на архитектурната фирма Николай Симеонов, както и строителят Манчо Антонов. Не стана ясно с какви мотиви те са обявени за невинни, тъй като съдът прочете само оправдателната присъда.

Момчил Момчев, прокурор по делото: Една част от доказателствата на досъдебното производство бяха едни, на съдебното производство се промениха. Ако не единствен, той е един от малкото свидетели очедидци - Николай Александров, всички знаете, че на съдебното следствие промени показанията си. Досъдебното производство твърдеше, че лично подсъдимият Георги Кирчев е нареждал да се режат колони от сградата, което е довело в следствие до събарянето й. А съдебното следствие заяви, че това не е вярно и това, което е казал, няма нищо вярно.

Имате ли полезен ход пред вас?

Полезният ми ход е да протестирам. Оттук насетне да предизвикам производство пред апелативния съд и да видим дали ще потвърдят присъдата на градския съд. Може пък и да е сбъркал градският съд. Ще видим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралица Елизабет II даде официална вечеря за 70-тия юбилей на принц Чарлз
Кралица Елизабет II даде официална вечеря за 70-тия юбилей на принц Чарлз
Протестиращи в Шумен се срещнаха с кмета на града
Протестиращи в Шумен се срещнаха с кмета на града