НОВИНИ

​Орлин Горанов представя автобиографичната си книга "Да започнем отначало"

Над 180 снимки от личния архив на Орлин Горанов са в луксозната му автобиографична книга "Да започнем отначало". Премиерата е тази вечер от 19.30 ч. в Sofia Live Club. Луксозното цветно издание на един от най-обичаните български певци е в съавторство с Веселина Паскова, а дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов.

Айше Сали
от Айше Сали БТА
08:57, 21.11.2018
5335
Чете се за: 01:15 мин.
Още

"Да започнем отначало" е една от най-популярните песни на Орлин Горанов, позната на поне две поколения българи и неслучайно се превръща и в заглавие на книгата. Почитателите на певеца ще проследят пътя му в естрадата, завоя към оперната зала, бляскавите появи на вариететна сцена, авантюрите в киното и театъра, навлизането в езика на мюзикъла. Първите страници го представят като хлапе с ожулени от тичане по баирите край Берковица колене, научено на труд и дисциплина в хор "Бодра смяна".

В книгата излизат наяве много от неизвестните за широката публика интереси на Орлин Горанов - като ученик той е запленен по зоологията, тренира лека атлетика, ориентиране, стрелба и печели състезания по биатлон. В гимназията се научава да разбира и от двигатели с вътрешно горене, което пък му помага да се справя в трудни ситуации по време на турнетата из страната по-късно. А лекотата, с която усвоява чужди езици, е плюс при многобройните му гастроли по света. И до днес да пътува за него не е само необходимост, но и голямо удоволствие - особено по море.

"Разбрах, че човек не трябва да се взема насериозно, защото е преходно явление на тази земя. Не е лесно, но има лековито хапче - смехът, шегата. Много помагат позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш истински жив и достатъчно силен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-лесен, по-хубав", казва Орлин Горанов.

;

"Някой възкликна: "Орлин не е ли млад за автобиография?" Млад е, разбира се. Пълен е с енергия и с нестихващо любопитство, нетърпелив за нови творчески приключения. Не се спира, непрекъснато е в движение, защото животът е, за да се изживява. Държи го здраво живецът, или "вагарецът", както обичал да казва дядо му. И е ясно, че няма никакво намерение да го напуска", отбелязва Веселина Паскова.

По думите ѝ, книгата не е автобиография, равносметка или огледало на повратна точка, а разказ за пътуването - пътуването към щастието и благодарността, че съществуваме, че имаме възможността да посрещаме и изпращаме деня, че сме дарени със сетива да чувстваме.

Орлин нарича себе си "професионален пътник". И за да направим книгата, буквално пропътувахме километри заедно. Приказката ни подскачаше като водата през камъните в реката - смяхме се на вицовете, които казваше, шегувахме се, потъвахме в спомени, любувахме се на красотата, която пробягваше покрай нас, слушахме музика, пяхме, споменавахме приятели, мълчахме, разказва още съавторката на певеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Парис Хилтън развали годежа си с актьора Крис Зилка
​Парис Хилтън развали годежа си с актьора Крис Зилка
​Започва кръводарителската акция Най-ценната капка спасява живот
​Започва кръводарителската акция "Най-ценната капка спасява живот"