НОВИНИ

Осъдиха условно ген. Кирчо Киров за изнасяне на държавна тайна

Трета осъдителна присъда за бившия шеф на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров. Софийският градски съд призна Киров за виновен за разгласяване на държавна тайна и му определи 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:30, 05.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Става въпрос за телевизионно интервю от 2014 г., в което бившият шеф на разузнаването разказва за български шофьор, задържан в Иран с над сто килограма наркотици в камиона. Според съда - Киров е изнесъл информация с гриф „поверително“, която му е станала известна по служба.

Той за пореден път заяви, че не е разкрил класифицирана информация, а обвиненията срещу него са политически мотивирани. Кирчо Киров оглавяваше разузнаването 10 години. Той има 2 присъди - от 10 и 15 години затвор - за присвояване на общо над 10 милиона лева. Нито едно от делата обаче не е приключило окончателно.

Кирчо Киров, бивш шеф на НРС: Специално това дело, по което току що бях осъден на 2 години условно е една лична поръчка на сегашния директор Драгомир Димитров, председател на ДАР. Това е част от една война негова и на неговото обкръжение, която води с мен и моето семейство вече толкова години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потенциални проблеми пред изпълнението на новия план на Борисовата градина
Потенциални проблеми пред изпълнението на новия план на Борисовата градина
Дете е тежко пострадало след инцидент на писта в Пампорово
Дете е тежко пострадало след инцидент на писта в Пампорово