НОВИНИ

Емил Радев, ЕНП: Вътрешни проблеми на Холандия и Германия са пречка за Шенген

Ние изцяло сме заложници на емигрантската криза и на вътрешнополитическите борби в Германия и Холандия. Въпреки всичко видяхме оценката пазим много добре границите. Това каза в "Денят започва" евродепутатът от ЕНП Емил Радев по повод преговорите за приемане на България в Шенген.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 05.02.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Емил Радев, ЕНП: Уплахата от 2015 и 2016, когато близо 1 млн. нелегални емигранти минаха през Гърция по Балканския маршрут и стигнаха до Западна Европа без да бъдат регистрирани, дава отражение за приемането на България и Румъния в Шенген. Ние сме показали, че пазим добре границите, не може да ставаме жертва за това, че Гърция изцяло е загърбила европейската сигурност. Изцяло вътрешните проблеми в Германия и Холандия са пречка. При сформиране на новото правителство в Германия основният проблем бяха бежанците и нелегалната емиграция. В момента там има много тежък сблъсък.

По думите му, ако влезем само с летища и пристанища, се елиминира проблемът Гърция. Опасенията, че от Гърция през България и Румъния може да минава нелегална емиграция, когато няма граници, ще бъдат до голяма степен елиминирани, каза Радев.

Емил Радев, ЕНП: Ние наистина показахме, че пазим най-добре външните европейски граници и даваме огромен ресурс за охраната им, защото даваме стотици милиони годишно. Имаме голям шанс позицията, която в момента има българското правителство и премиерът Борисов. Виждаме, че дава наистина много големи резултати и смятам, че в следващите месеци може да има пробив за Шенген. Къде ще е Румъния не се знае за съжаление, ще видим в следващите няколко седмици. Това пречи и на България в момента, ние сме разглеждани винаги в един пакет.

Според евродепутата Истанбулската конвенция се използва, за да се внушават от опозицията факти, които нямат никакво покритие, внушения, които плашат българското общество и никъде в Конвенцията няма такива текстове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репетиция за карнавала в Рио
Репетиция за карнавала в Рио
Омбудсманът Мая Манолова: Никога не съм се оплаквала от липса на правомощия
Омбудсманът Мая Манолова: Никога не съм се оплаквала от липса на правомощия