НОВИНИ

Осем души са ранени при стрелбата в училище във френския град Грас

Стрелба във френско училище. Осем души са ранени. Инцидентът стана в южния град Грас. Полицията активира приложението за мобилни телефони, което предупреждава за терористична атака. Жителите на града бяха призовани да не излизат от домовете си. После се оказа, че не става дума за терористично нападение.

bnt avatar logo
от Юлия Талева - кор. на БНР
18:05, 16.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Инцидент имаше и в Париж, където писмо се взриви в офиса на Международния валутен фонд. Вчера писмо с взрив беше изпратено във германското финансово министерство до Шойбле, там взривът беше предотвратен.

Самият френски президент Франсоа Оланд нарече този инцидент атентат, след като писмото-бомба избухна в ръцете на една служителка на МВФ, която е ранен, но без опасност за живота. Започнало е антитерористично разследване. Засега, по думите на префекта на Париж, няма данни за извършителя, нито за неговите мотиви. Знае се, че пратката е била адресирана до секретариата на френското представителство на МВФ.

;

Всички ученици от атакуваната гимназия са в безопасност, увериха френските власти. Според последната информация 8 души са с наранявания, имат силен шок и са получили медицинска помощ, но никой не е с опасност за живота. Психолози също работят с шокираните деца. Шокиращи обаче са данните за нападателя, който беше арестуван - 17-годишен ученик от същото училище. Според някои източници той е син на общински служител. Досега младежът е бил криминално проявен или да е свързан с някаква терористична дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пpeмиepът Герджиков: След 1 януари 2017 г. България губи, че няма човек в ЕК
Пpeмиepът Герджиков: След 1 януари 2017 г. България губи, че няма човек в ЕК
Бившите работници на фалиралата фирма „Виа Апия” излязоха на протест
Бившите работници на фалиралата фирма „Виа Апия” излязоха на протест