НОВИНИ

Още по-голям интерес към Деня на йога

Йога фиеста завладя днес София Тех Парк от рано сутринта до залез слънце. Защото за трета поредна година честваме Световния ден на йога - обявен с пълно единодушие от Общото събрание на ООН. По света празнуват 192 страни, у нас - 27 населени места. Репортаж на Даниела Кънева и Денислав Кънчев.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
17:02, 24.06.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Тук са от малки деца до бабите и дядовците им. В голямата зала за йога се редуват демонстрации на наши клубове - а те са десетки вече по цялата страна, и растат като гъби след дъжд. Има отново йога за деца. А в залите за аюрведа и йога лекции видни наши и индийски учени разгадават тези древни учения.

Д-р Дебасиш Пахари, аюрведа лекар: Аюрведа може да лекува всичко. Тя е самият живот. Лекуваме с древни рецепти от преди 400-500 години Пр. Хр., препредавани в сборници във времето. Нивото на българските ни колеги е много високо.

Аюрведа настъпва и в България. Утре д-р Пахари и наши аюрведа лекари се срещат с колегите си във ВМА.

БНТ: Още по-голям интерес към Деня на йога - защо?
Николай Сираков - йога-депутат: "Защото животът е просто йога. Живеем в най-динамичните времена, в последните страници от Библията и е изключително важно ние хората да имаме правилната гледна точка, ако искаме да променим света, в който живеем и той да оцелее."
П. Субхаш Наир - вр. управляващ посолството на Индия: Организаторите са свършили чудесна работа. Българите са много отворени за учението на йога.

На санскрит йога означава "единение". На човека с природата и на човека сам със себе си. А аюрведа - знание, наука за живота, дълголетието. И като, че ли е настъпило вече времето хората от нашия земен свят, да се върнат към тези две древни учения, за да оцелеем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ареста остава бургазлията, който се барикадира със сина и майка си над 20 часа
В ареста остава бургазлията, който се барикадира със сина и майка си над 20 часа
Празникът на черешата в Кюстендил събра хиляди туристи
Празникът на черешата в Кюстендил събра хиляди туристи