НОВИНИ

Осинови дърво

Ако държите на плодовете с проверен произход и качество, значи идеята да осиновиш дърво е точно за вас! Във варненското село Арковна предлагат такъв вариант на хората, който предпочитат биоябълки.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 08.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Димитър и съпругата му се връщат на село, след като се пенсионират и веднага се захващат с полска работа. Решили да гледат ябълки и направили градина от 3 дка. В нея има 255 дръвчета с 5 сорта ябълки. За да са максимално чисти плодовете, почти не ги пръскат. Отглеждат нови сортове: Грийн и Смит, златна превъзходна, флорина, муцо и либерта.

“Най-сме доволни от либертата. Но общо взето сме доволни – излизат 4-5 тона. Сегашните сортове не са като едновремешните сортове. Искат пръскане, искат резитби... Оставиш ли ги 1-2 години и загиват!”, разказа Петранка Чернева.

Срещу символична сума на година – около 40 лева, можете да осиновите някое от техните дръвчета и по интернет. Стопаните ще ви се обадят няколко пъти през годината – когато трябва да ги напръскате или подрежете. А накрая – и за да приберете плодовете им!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават експлоатацията на „Академик“
Удължават експлоатацията на „Академик“
Изложба живопис ”Ивановден”
Изложба живопис ”Ивановден”