НОВИНИ

Протест в Първенец заради блъснатото 11-годишното дете

Протест в Първенец на улицата, на която вчера джип уби дете и рани майка му. Хората в ромската махала на селото искат доживотен затвор за шофьора. По думите им това не е първото му провинение. Инцидентът стана в сряда сутринта, когато детето отивало на училище, придружавано от майка си. Докато вървели по тротоара, били връхлетени от джип. Малката Ангелина е починала на място, а майка й е пострадала. Кметът на селото Георги Стаменов каза за БНТ, че ще поискат маркировка и легнал полицай на опасното място.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
08:38, 21.12.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Георги Стаменов - кмет на Първенец: В докладната, която ще изпратя на Общината, ще поискаме легнали полицаи, пътна маркировка, пешеходни пътеки и отпускане на средства за направата на тротоари. Би трябвало Общината да има пари. Проблемът е, че се бави направата на проекта.

- свидетели: Нищо не може да се направи. Няма оправия на този свят.

Хората от Първенец разказаха още, че не за първи път този шофьор е имал инциденти в Първенец и според тях нищо няма да се направи.

Майката на момиченцето вече е изписана.

На мястото, където стана катастрофата, има знак за ограничение на скоростта, а преди години е била поставена гумена изкуствена неравност, но снегорините са я разкъсали. Още преди няколко години специалисти от КАТ са определили местата за обезопасяване на участъка, но за да се поставят изкуствени неравности и пешеходни пътеки, трябва да има проект, а такъв все още не е изготвен, каза кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутати получиха коледни картички с призив да отпадне запрещението
Депутати получиха коледни картички с призив да отпадне запрещението
Шофьор влетя с колата си върху пешеходци в Мелбърн
Шофьор влетя с колата си върху пешеходци в Мелбърн