НОВИНИ

На 22 декември ограничават движението за тежкотоварни автомобили

Утре на 22 декември в последния работен ден от 16-20 ч. ще има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, както и на 27 декември, 29 и 1 януари. Забраната важи за всички автомагистрали и някои по-натоварени пътни артерии. Това каза в "Денят започва" инж. Светослав Глосов от АПИ, който допълни, че към този момент цялата останала републиканска мрежа е проходима и няма проблеми за автомобилите, но през цялата зима проходите "Петрохан" и "Троянски" остават затворени за автомобили над 12 тона, както и вископланинските. Вижте във видеото целия разговор, където гост бе и климатологът доц.Георги Рачев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 21.12.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Инж.Светослав Глосов, АПИ: Прогнозите за по-добро време не намалява подготовката за пътно поддържане. Днес приключват всички ремонти на пътищата, за да може хората да се придвижват спокойно. Готовността на агенциите е 24-часова. Над 3000 машините са в готовност.

Инц. Глосов призова шофьорите да карат внимателно, да се съобразяват с пътниците знаци, организацията, която е поставена на пътищата, сигналите и указанията, които ще дава и Пътна полиция, както и колите да бъдат пригодени със зимните условия.

0700 130 20 е дежурният телефон на ситуационният център в АПИ, на който винаги може да бъде получена информация за всеки един участък от републиканската пътна мрежа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Жаблянов и Тома Биков за нуждата от промени в здравеопазването
Валери Жаблянов и Тома Биков за нуждата от промени в здравеопазването
Симитли се готви за най-пъстрия кукерски фестивал
Симитли се готви за най-пъстрия кукерски фестивал