НОВИНИ

Архимандрит Дионисий за БНТ: Имам какво да кажа за Синода, но не сега

С пълен кворум и пълно мнозинство днес Светият Синод освободи архимандрит Дионисий от поста председател на църковното настоятелство на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Решението дойде, след като преди два дни Синодът не успя да събере кворум, за да проведе заседанието си. Вижте прякото включване на Милена Кирова във видеото:

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:27, 20.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Йоан - Варненски и великопреславски митрополит: Същевременно назначи анкетна комисия, която да прецени обстоятелствата около целия случай. На архимандрит Дионисий се налага временна забрана от свещенослужение до приключване работата на анкетната комисия. А от друга страна на свещенослужителите, които отказаха да служат с него съгласно дисциплинарните наказания, се възлага мъмрене.

Специално за БНТ архимадрит Дионисий отказа да коментира темата:

Архимадрит Дионисий: Няма да коментирам решението на Светия синод. Сега цялата отговорност върху всички злоупотреби не само в храма, но и изобщо в Българската православна църква са отговорност на Светия Синод. Той ще трябва да носи тази отговорност пред съответните органи, които са извън църквата. Ще се появя пред медиите, когато му дойде времето и когато мога да кажа още неща. А за 10 години в синодалната канцелария имам какво да кажа.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разделихме се с телевизионната легенда Никола Филипов
Разделихме се с телевизионната легенда Никола Филипов
И днес нарушения на матурите
И днес нарушения на матурите