​От БСП отново внасят предложение за намаление на депутатските заплати

От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези на политическия елит - президент, премиер, министри, омбудсман, съдии - да се намалят с 543 лева. Това е увеличението, което се натрупало в последните две години от работата на този парламент.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:38, 20.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Корнелия Нинова ще предложи да се промени формулата, по която се формира възнагражденията - то да е три пъти минималната работна заплата, а не както сега - три пъти средната.

Корнелия Нинова - председател на БСП: На кого в България за този период заплатата е пораснала с 18% или пенсията. Икономически въпрос - къде по света заплата се определя по този начин - автоматично да нараства, без оглед на производителност на труда, на резултат от този труд и т.н. Въпрос е дори и на трудовото право. Заплатата е въпрос на договор между работодател и работник. Нашият работодател е народът. Питам колегите от другите парламентарни групи - вашите избиратели, работодатели - съгласни ли са с това ,което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни растат доходите, според средната заплата.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​в Хърватия зимата дойде с обилен снеговалеж
​в Хърватия зимата дойде с обилен снеговалеж
АЕЦ Козлодуй с нов директор
АЕЦ "Козлодуй" с нов директор