НОВИНИ

От нашите репортери в Хитрино: 7 цистерни са обезопасени до този момент

7 от общо 12 цистерни до този момент са обезопасени, съобщава нашият репортер в Хитрино Цвета Младенова. Eкипът на БНТ успя да заснеме как една от цистерните изпуска газ, което е красноречиво говори колко опасно остава положението в Хитрино и че има и пряка опасност за експертите и пожарникарите, които работят за обезопасяването на цистерните. Днес екипи на трите национални телевизии бяха допуснати контролирано в селото, за да може да заснемат и покажат на обществеността какво е положението от първо лице.

bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 12.12.2016
Чете се за: 00:23 мин.

Жителите на Хитрино използваха този допуска, за да могат да влязат и те, да видят домовете си, да вземат каквото са забравили и да нахранят животните си.

За първи път бяха допуснати и служители на прокуратурата, следователи, които да разследват в този момент какво се случва. Постоянно има различни представители на властите в Хитрино. Тук дойде и омбудсманът Мая Манолова, която обяви, че ще съдейства на гражданите, които имат желание да заведат граждански дела.

Здравният министър в оставка Петър Москов увери, че е получил съдействието на аптеки и лекари да оказват медицинсака помощ без необходимите документи на жителите на Хитрино, защото документите им са останали в домовете им.

Вижте кадрите на опустошено Хитрино, които БНТ засне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изказване на Тръмп предизвика безпокойство в Пекин
Изказване на Тръмп предизвика безпокойство в Пекин
Лявото се връща на власт в Румъния - сочат предварителните резултати от изборите
Лявото се връща на власт в Румъния - сочат предварителните резултати от изборите