НОВИНИ

От нашия пратеник в Хитрино: ​Предстои една от най-опасните операции

Предстои една от най-опасните операции по изтегляне на авариралата цистерна. След като бъде изтеглена успешно, се предвижда и изтеглянето на още две. Преместването на цистерните може да се случва само по светло, понеже се работи със специален кран. Хората се допускат до домовете си само в определени часова, за да нахранят животните си. След премахване на всички цистерни, ще влязат експертите, за да обследват района и къщите.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
08:10, 17.12.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Патрулите разведоха екип на БНТ из Хитрино

Снощи екип на БНТ влезе в обезлюденото село, за да види как се пазят домовете на хората. Денонощно полицейски патрули обикалят улиците на евакуираното след катастрофата с товарния влак село Хитрино.

Старши инспектор Дарин Димитров и младши полицейски инспектор Димитър Иванов са сред първите влезли в Хитрино в ранното съботно утро минути, след като влаковата композиция с цистерни пълни с газ дерайлира и разруши всичко по пътя си.

Ст. инсп. Дарин Димитров, началник на полицейския участък в с. Хитрино: Тотална разруха, много уплашени хора.
Димитър Иванов, младши полицейски инспектор в участък - Хитрино: Призрачно село.

Спомнят си как е нямало време за страх, започнали са да спасяват уплашените хора. На едни домовете вече ги на няма, на други са полуразрушени. Затова считат за свой дълг да опазят това, което е останало. Най-важното е да запазят доверието на хората, градено 6 години.

Ст. инсп. Дарин Димитров, началник на полицейския участък в с. Хитрино: Не сме допуснали външни лица. Не сме допуснали пробив.

Обикаляме с униформените празните улици, по които нито прозорец свети, нито се чува лай на куче. В тъмното срещаме още един полицейски екип.

Явор Йолов мл. полицейски инспектор в участък - Хитрино: Целта е да обходим селото.
Главен полицай Йорданов: В момента нямаме много време за чувства.

Разказват с тъга как минават край къщите и си мислят за сълзите на хората, когато видят отново домовете си, но вече разрушени.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Различните методи на преподаване - кой да изберем?
Различните методи на преподаване - кой да изберем?
Лекари от Видин: Лекуваме деца, а може да ни санкционират
Лекари от Видин: Лекуваме деца, а може да ни санкционират