НОВИНИ

С нови водещи от септември се връща сутрешният блок на БНТ 1

На 3 септември - понеделник - започва излъчването на сутрешния информационен блок на БНТ 1. В обновено студио на предаването всяка сутрин от 6:00 часа със зрителите на обществената телевизия ще бъдат водещите Даниел Михайлов, Елеонора Гигова, Илия Илиев и Боряна Каменова.

водещи септември връща сутрешният блок бнт
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 30.08.2018
19456
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

Сутрешният блок запазва своя широк тематичен периметър и остава фокусиран върху важните събития от деня и темите, които вълнуват максимално широк кръг хора. Актуалните въпроси ще дискутират специалисти от различни области и представители на отговорните институции, а фактите и гледните точки от мястото на събитието ще представят репортерите на БНТ. Информационната програма на медията в сутрешните часове ще се реализира съвместно с регионалните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе и зрителите ще получават полезна информация от различни точки на страната.

Новинарските емисии „По света и у нас“ в сутрешните часове ще бъдат на всеки 30 минути и ще ги представя Боряна Каменова. Тя е позната на зрителите на обществената телевизия като репортер и водещ на предаването „БНТ Такси“. Работата ѝ донася през 2013 година наградата за Телевизионна журналистика „Свети Влас“ в категорията „Изгряваща звезда и особен поглед в журналистиката“. Завършила е „Скандинавистика“ в СУ „Свети Климент Охридски“ и е дипломиран магистър по „Международни отношения и дипломация“.

Своя рубрика в сутрешната програма на БНТ ще подготвя Ели Гигова, която се завръща в ефира на националната телевизия след кратка пауза. „Животът в мрежата“ ще разказва интересни истории, които предизвикват полемика в социалните мрежи или се радват на множество почитатели в онлайн пространството. Ели е позната на зрителите на БНТ и като екранна партньорка на спортния журналист Камен Алипиев в предаването „Спортна треска“ и водеща на редица спортни събития. Завършила е завършила Аудио-визуална журналистика във френски колеж, след това „Международни комуникации“ в Париж. Миналата година получи втората си магистърска степен от Колежа по международни и обществени въпроси към Университета „Колумбия“ в Ню Йорк.

В екипа на сутрешния блок стабилно остава мъжкото присъствие. Даниел Михайлов, който водеше предаването „Денят започва“ преди лятната програмна пауза, има над 16-годишен журналистически опит в радиото и в телевизията. Телевизионната му кариера започва с едно от най-сериозните изпитания в ефир - водещ на новини. От 2015 г. сутрините му започват в студиото на сутрешната програма на БНТ 1, а по-късно се присъединява към екипа на „По света и у нас“. През юли тази година Даниел Михайлов се върна в екипа на сутрешния блок.

Спортните теми и сюжети рано сутрин ще следи Илия Илиев. Той е работил е като репортер и редактор. През 2013 г. става част от екипа на БНТ 2, а доскоро, заедно с журналистката Тони Рапонска, беше водещ на токшоуто „Добър ден с БНТ 2“, а през летните месеци водеше специалното издание, посветено на Световното първенство по футбол 2018 – „Денят започва с футбол“.

Четиримата водещи ще дискутират темите в предаването и ще интервюират събеседниците.

Прогнозата за времето, както и досега, ще представят Елица Димитрова и Борис Теодосиев.

Сутрешният информационен блок на БНТ е продукция на дирекция „Информация“ на обществената телевизия. Редакторският екип и през новия сезон остава в непроменен състав: Габриела Гаврилова, Надя Томова, Васил Детелинов. Продуцент на Сутрешния блок на БНТ 1 е Албена Колчакова.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румъния се бори с африканската чума по свинете
Румъния се бори с африканската чума по свинете
Гийермо дел Торо се завърна във Венеция като председател на журито
Гийермо дел Торо се завърна във Венеция като председател на журито