НОВИНИ

Отчитат електромери и по празниците

Инкасатори на ЕВН, ЧЕЗ и ЕНЕРГО ПРО ще отчитат консумираната електроенергия на потребителите през празничните и почивни дни около Нова година. Преди последните години ставахме свидетели на по-дълъг отчетен период, което изненадваше клиентите със солени сметки за ток през януари.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
12:01, 30.12.2015
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Дежурни екипи на електроразпределителното дружество в Южна България ще засичат по установения месечен график електромерите на своите абонати. Отчетеният период няма да бъде повече от 31 дни. Инкасаторите ще се съобразят и със случаите, когато собствениците отсъстват.

Крум Косев - ЕВН България: "При такива клиенти, които не са вкъщи и не може да се осигури достъп на наш отчетник, ние даваме възможност да ни се обадят в телефонния ни център и съответно да уговорят допълнителна дата за отчет. Това се извършва безплатно, разбира се".

„Парен каша душа", гласи народната поговорка. Затова хората гледат с недоверие на всеки опит да бъдат успокоени.

Димитър Хаджипетров: "Истината е такава преди Нова година пишат по-ниски сметки, а след Нова година им се натрупва на хората двойно. Ей тва си е традиция от година. Всеки човек във всеки един момент трябва да може да си провери електромера, би трябвало дори да има устройства за дистанционно отчитане без да отваряш таблото сам да си го виждаш".

Сметките за ток може да се плащат през всички почивни дни на касите в Български пощи и онлайн. От дружеството гарантират, че няма да правят изключвания от мрежата дори при неплатени фактури. По коледните празници всички абонати на ЕВН са използвали около 100 млн. киловат часа електроенергия. През 2014 г. причината за това бяха минусовите температури. Тази година пикът е достигнат на 24 декември при приготвянето на домашната трапеза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на филма #Открий надеждата
Премиера на филма "#Открий надеждата"
Раул Кастро призова САЩ да отменят ембаргото
Раул Кастро призова САЩ да отменят ембаргото