НОВИНИ

По-малко пътници очакват превозвачите в Благоевград

В Благоевград автобусните превозвачи очакват по-малко пътници тези дни. Въпреки това, на разположение ще има допълнително автобуси, които ще бъдат използвани, ако се наложи.

bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 30.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Практиката показва, че последните няколко години в Благоевград не се е налагало да се пускат в движение допълнителни автобуси по нито едно направление.

Петър Демерджиев - управител на фирма за автобусни превози: "Пътникопотъкът е намалял точно наполовина от преди 2005 г. Специално за моята фирма всеки празничен ден е загуба около 1200-1500 лева".


;

Шофьорите на автобуси са категорични, че за всеки пътник ще бъде осигурено място, за да се прибере вкъщи за Нова година.

Исмаил Крументов - шофьор на автобус: "Може да се отреагира веднага стига да има пътници. Вече всеки студент си има кола".

На 1 януари автогарата в Благоевград ще започне да работи след 8 часа. Някои от курсовете няма да се покриват, затова шофьорите съветват хората, които искат да пътуват, да проверят предварително дали ще има промяна в разписанието на автобуса, който искат да използват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди на 30.12
"Новините в 100 секунди" на 30.12
 12 митничари от Свиленград остават в ареста
12 митничари от Свиленград остават в ареста