Трето бебе изоставено в болница в Пловдив само за месец

Майка роди и изостави бебето си в пловдивска болница. Това е трети пореден случай само за месец. От университетската болница „Пловдив", където е детето, призоваха за законови промени, чрез които родители изоставящи децата си да подлежат на наказателна отговорност.

от Галена Паскова
11:45, 13.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Бебето е родено в края на миналата седмица. Два дни по-късно 31-годишната майка, за която това е пето дете, е избягала от отделението. Лекарите са сигнализирали полицията, която я е върнала в болницата, но жената отново е отказала да се погрижи за бебето си.

Д-р Диана Аргирова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ "Пловдив": Аз призовавам всички хора, които имат някаква власт да вземат мерки, защото се чувстваме безсилни, когато едно дете, а това дете е и болно отгоре на всичко, е изоставено и ние трябва да взимаме решения за неговата съдба, а това не е законно.

Социалните служби също са запознати със случая. От болницата припомниха, че преди по-малко от месец други две жени изоставиха децата си. Тогава много хора от цялата страна пожелаха да помогнат.

Д-р Диана Аргирова- началник на Отделението по неонатология в МБАЛ „Пловдив": За радост на всички и най-вече за щастие на децата те в момента са в приемни семейства, където грижата за тях е наистина невероятна- 3.11 тъй като ние вчера се срещнахме със Златка и нейните приемни родители и децата чакат настаняване в истинските си домове.

Годишно в Университетската болница "Пловдив" се изоставят около 25 новородени. Тенденцията се запазва въпреки намесата на социалните и неправителствените организации, които работят превантивно с родителите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството на територията
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството на територията
МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция
МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция