НОВИНИ

Отново нарушения на плаж “Корал”

Проверките по Черноморието продължават. Отново множество нарушения са установени на юг. Част от тях са на местата за свободно къмпингуване. Това каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с кметовете от курортните селища в региона.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна В. Григоров
16:00, 11.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По южното Черноморие са съсредоточени по-голяма част от къмпингите у нас. Те обаче трябва да са само на регламентирани места с необходимата инфраструктура и хигиенно-санитарни условия, настояват специалистите.

Николина Ангелкова - министър на туризма:
"Ние не делим плажовете на природосъобразни, неохраняеми или стопанисване на концесия или под наем. Ние проверяваме всеки един плаж. Вчера направихме такава проверка съвместно с всички институции и това го обяснихме като практика още в началото на сезона. Установихме нерегламентирано ползване на електроенергия и то в незаконен обект, който се намира на държавна собственост. Също така установихме абсолютно никакво, да не казвам лошо стопанисване на частните имоти зад ивицата на плажа. Там нерегламентирано са разположени каравани и палатки, а РОСВ установи сонда за вода, която също е незаконна. Аз смятам, че всички ние като граждани на България трябва да сме равни пред закона и всеки който ползва определени услуги следва да заплаща за това. “

През септември 2017-а работната група, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе с предложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласувани миналата година текстове. В комисията участват експерти от различни ведомства и представители на екологични и неправителствени организации. До тогава проверките по Черноморието продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на тунел Витиня ще се забави с месец
Ремонтът на тунел "Витиня" ще се забави с месец
САЩ имат готови военни решения за Северна Корея, заяви Тръмп
САЩ имат готови военни решения за Северна Корея, заяви Тръмп