НОВИНИ

Отново национален протест срещу промяната на плана за управление на Пирин

Отново национален протест срещу решението на Министерския съвет да промени плана за управление на Пирин. В София и още редица градове на страната и българските общности в няколко европейски столици поискаха въпросът да бъде преразгледан.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:25, 25.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протестиращите продължават да настояват за три неща - Министерският съвет да отмени своето решение, с което се променя плана за управление на парк "Пирин". Също така министърът на околната среда и водите Нено Димов да подаде оставка, както и да бъде изяснена собствеността на концесионера на пистите над Банско. Част от хората дойдоха пред сградата на БНТ, където скандираха "Оставка".

Катерина Баева: Очакванията ни са да се чуе това, че основно не се борим срещу конкретно втора кабинка, а се борим да бъдат спазени правилата и на планината, и на природата, както и на гражданите на държавата. Също така основният проблем са това, което казахте, че ще градят спортни съоръжения. Това означава писти, това означава изсичане на много гори.
Силвия Горанова: Един опит наистина да се ограби планината, да се отвори широко една врата в закона, така че аз лично съм против това. Всяко нещо, което се мине по законовите стъпки съм ОК да бъде.
Димитър Митев: Като изразяваме нашето мнение, може би все пак ще има някакъв напредък.

Протести имаше и в 17 големи български града.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4500 автомобила влезли в парк Пирин за два дни
4500 автомобила влезли в парк "Пирин" за два дни
Вътрешният министър на Унгария пред БНТ: Трябва силен граничен контрол
Вътрешният министър на Унгария пред БНТ: Трябва силен граничен контрол