НОВИНИ

Отново опасно мръсен въздух в София

Отново опасно мръсен въздух в София. Данните от системата за ранно предупреждение показват, че в някои квартали замърсяването надхвърля повече от пет пъти допустимите нива. Най-голямо замърсяване има в кварталите "Хиподрума" и "Павлово". По-ниски стойности, но отново над нормата се наблюдават в кварталите "Надежда" и "Дружба".

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
11:01, 26.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Въздухът в "Хиподрума", "Павлово" и "Надежда" ще бъде мръсен и утре. Затова от столичната община призовават гражданите да ограничат движението на личните си автомобили и да използват градски транспорт. Тези, чиито коли са с екологичен клас под ЕВРО 4, да ограничат придвижването с тях, призовават от общината. Призив има и към домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища да преминат на ток или друго екологично отопление.

Заради превишението на нивата на замърсяване на въздуха Столичният инспекторат, заедно с екоинспекцията прави извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Възложено е на „Пътната полиция" да извърши проверки на автомобилите за нивата на вредните газове и техническата изправност на системите им за преработка.

Днес буферните паркинги могат да се ползват безплатно срещу билет за градския транспорт. Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват от утре грипна епидемия в София-град
Обявяват от утре грипна епидемия в София-град
Създателите на филма Формата на водата бяха обвинени в плагиатство
Създателите на филма "Формата на водата" бяха обвинени в плагиатство