НОВИНИ

Отново вандалски прояви в Парка на възрожденците в Русе

Поредни вандалски прояви в Парка на възрожденците в Русе. Унищожено е част от осветлението. Нашият екип провери възстановено ли е вече то и дали е безопасно за русенци да се прибират по тъмно през парка.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
20:15, 07.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Счупена лампа е част от „жертвите“ на неизвестните вандали. Това е поредно посегателство над осветителните тела в Парка на възрожденците. Осветлението вече е възстановено, но русенци са възмутени.

Валери Попов
„Това е въпрос на култура, на образование. Тук преминават и вечер, и нощно време жени, деца и най-малкото се страхуват от липсата на светлина, от тъмнината.“
Радка Дечева
„Всеки ден минавам оттук. Не само на лампи, на пейки, на писания по пейки – на всичко се възмущавам. Най-много да ви вземат чантата или портмонето – друго не може, или да ви ударят.“

Но това далеч не е всичко. Вандали посягат не само на лампите, но и на един от символите в града – Пантеона на възрожденците, който се намира в парка и често е изрисуван с графити.

От началото на годината тук са подменени 10 паркови осветителни тела и над 17 лампи. От Община Русе призовават гражданите, ако се натъкнат на подобни вандалски прояви, да сигнализират на електронната поща на местната администрация или на телефон 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Филмът на репортеката ни Мария Чернева с премиера на голям екран
​Филмът на репортеката ни Мария Чернева с премиера на голям екран
Жълт код за обилни валежи в 6 области на страната за 8 март
Жълт код за обилни валежи в 6 области на страната за 8 март