НОВИНИ

Оцелели в Еквадор

Спасителните операции в Еквадор продължават. До този момент, жертвите на земетресението са най-малко 413. Според еквадорският президент Рафаел Кореа, възстановяването на страната ще струва вероятно милиарди долари

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:11, 19.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Драматични кадри от еквадорския град Манта показаха спасяването на оцелели, три дни след земетресението със сила 7.8 по скалата на Рихтер.

Карлос Севалос - член на спасителен екип в Еквадор: "Извадихме седем тела, но не загубихме надежда да намерим някой жив. Днес, благодарение на позвъняване на роднина и с помощта на пожарникари от Колумбия открихме човека."

Още един оцелял имаше късмета да бъде изваден изпод развалините в града. 83 специалисти от Швейцария и Испания също помагат на местните спасители. Куба изпрати екир лекари.Очакват се и американски експерти.

Еквадорският президент Рафаел Корея посети един от пострадалите градове Портовиехо.

Рафаел Кореапрезидент на Еквадор: "Работата на спасителите е огромна. Настоявам, приоритетът е там, където има признаци на живот".

Възстановяването на Еквадор ще струва милиарди долари и ще има отражение върху икономиката, който се базира на добива и износа на петрол.Правителството в Кито обяви, че подписало кредитна линия за 2 милиарда долара от Китай.Финансирането е било договорено преди земетресението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдие за всеки сезира ЕК
"Правосъдие за всеки" сезира ЕК
С малко помощ от космоса....
С малко помощ от космоса....