НОВИНИ

Почина звездата от сериала "Всички обичат Реймънд" Дорис Робъртс

Енергичната актриса Дорис Робъртс, позната на зрителите с ролята на вечно бъркащата се в живота на синовете си Мари Бароун в хитовия телевизионен сериал "Всички обичат Реймънд", е починала на 90-годишна възраст, предадоха световни агенции.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:17, 19.04.2016
6698
Чете се за: 01:14 мин.
По света

Робъртс е починала в неделя в съня си. Причината за кончината й не се посочва. Актрисата е била в добро здраве и до последно е била активна, съобщава говорителката Джанет Дейли.

Дорис Робъртс е родена на 4 ноември 1925 г. в Сейнт Луис, Мисури. Първите 20 години от кариерата й преминават на Бродуей, преди актрисата да се ориентира към телевизията и киното.

Робъртс има 11 номинации за наградите "Еми". Печелила е най-престижното телевизионно отличие пет пъти, четири от които за превъплъщението си в образа на Мари Бароун в сериала "Всички обичат Реймънд" (1996-2005). Самата тя определя тази своя роля като върхово постижение в кариерата си.

В хитовата поредица Робъртс си партнира с Рей Романо, Патриша Хийтън, Брад Гарет. Екранният й съпруг Франк (Питър Бойл) почина през 2006 г., припомня Асошиейтед прес.

"Дорис Робъртс притежаваше енергия и дух, които ме възхищаваха. Тя никога не се спираше, независимо дали се занимаваше с многобройните си благотворителни дела или просто наставляваше някой млад комик, опитващ се да пробие като актьор. Всичко това тя правеше с огромна любов към живота и хората", се посочва в изявлението, направено от екранния й син Реймънд, актьора Рей Романо, цитиран от Франс прес.

"С нея си отиде една цяла епоха. Моята чудесна телевизионна свекърва - и враг в сериала, беше завършен професионалист, от когото съм научила много", казва екранната й снаха Дебра, актрисата Патриша Хийтън.

В посланието си в Туитър създателят на сериала "Всички обичат Реймънд" Фил Розентал, цитиран от Асошиейтед прес, нарича Дорис Робъртс "чудесна, забавна и незабравима актриса и приятелка".

В изявлението, направено от телевизия Си Би Ес по повод кончината й, се посочва, че Дорис Робъртс е озарявала всяко помещение, в което се намира, с несравнимата си комбинация от енергия, хумор, топлота и малко твърдост.

Сред телевизионните сериали с участието на Дорис Робъртс са "Ремингтън Стийл", "Анджи", "Мери Хартман, Мери Хартман", "Маги".

Изпълнява епизодични роли в хитови поредици, като "Стъпка по стъпка", "Уокър, тексаският рейнджър", "Анатомията на Грей", "Отчаяни съпруги".

Сред филмите с нейно участие са "Ударът "Пелам 123": Отвличане в метрото", "Момчето на баба", "Пришълци на тавана", "Мадеа и програмата за защита на свидетели" и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кражба на кабели предизвика щети на ЧЕЗ за повече от 100 000 лева
Кражба на кабели предизвика щети на ЧЕЗ за повече от 100 000 лева
Нарушения на правилата за придвижване в метрото
Нарушения на правилата за придвижване в метрото