НОВИНИ

Оздравителен план за болницата в Ловеч

Министерството на здравеопазването ще използва всички законови възможности ловешката болница да продължи да работи. Фирмите, на които болницата дължи пари, са се ангажирали да прекратят делата и да не налагат нови запори върху сметките на лечебното заведение.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
12:35, 12.01.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Прокуристът на ловешката болница д-р Ченко Чалъков смята, че оздравителният план за здравното заведение, разработен от Министерството, е добър и ще помогне за решаване на проблемите.

Д-р Ченко Чолаков, прокурист на МБАЛ-Ловеч: Съкращаване на персонала, оптимизиране на персонала, защото доста време няма оптимизиране на дейността. В смисъл, че с наличния персонал и с този, които се предвижда да остане, може да се увеличи обемът дейност, да се съвместяват някои от дейностите, както и да се оптимизира разхода за отопление и други услуги при сбиване на легловия фонд.

Чрез увеличаване на обема работа по повечето клинични пътеки, по които болницата има договор със Здравната каса, както и чрез сключване на договори по нови пътеки в здравното заведение ще влизат повече средства, плащанията ще може да бъдат извършвани навреме и лекарите ще си получат заплатите.

Д-р Ченко Чолаков, прокурист на МБАЛ-Ловеч: Няма да стане накуп или веднага. Целта е да започнем регулярно изплащане на текущите задължения към този месец, заплатата за този месец и плащане постепенно на задълженията.

Д-р Чалъков увери, че в рамките на предстоящите шест месеца лекарите ще си получат заплатите, а на доставчиците ще се плаща според договорите за разсрочване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готов е проектът за модернизация на железопътния участък София-Перник-Радомир
Готов е проектът за модернизация на железопътния участък София-Перник-Радомир
Столичната община обсъжда възможни решения за проблемите на Витоша
Столичната община обсъжда възможни решения за проблемите на Витоша