НОВИНИ

Парад на сапунените балони във Варна

Варна е първият български град, който се включи в световния парад на сапунените балони. Инициативата обхваща повече от 70 града на пет континента и е под мотото “да направим света по-щастлив”.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
07:33, 30.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Инициативата привлича хора, споделящи убеждението, че щастието е пътуване, а не дестинация, а малките моменти на радост са неочаквано близо- само на няколко сапунени мехурчета разстояние от нас.

Милен Минков - организатор: Винаги нещо, когато е положително, когато носи емоция прекрасна, според мен варненци трябва да са там.

Малки и големи, екипирани единствено с доброто си настроение се събраха пред Летния театър във Варна. Предизвикателството пред тях беше да изминат кратко разстояние, като създадат най-много сапунени мехурчета. Оказа се, че най-големите балони - близо 50 сантиметра в диаметър, са дело на едва 4-годишната Ванеса.

- Лесно ли се правят тези огромни балон?

Ванеса: Да.

- В къщи тренираш ли?

Ванеса: Да.

- Кой ти показа?

Ванеса: Мама.

Паулина: Живеем в къща, имаме двор, така че правим балони, носим цяла чанта с приспособления за балони.

След състезателната част, Парадът на сапунените балони се прехвърли в детския кът в Морската градина. Там децата и техните родители се надяждаха със шоколадови шишчета, а на сцената на открито се изявиха над хиляда изпълнители от цяла Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианското село на столетниците
Италианското село на столетниците
По-слаба реколта очакват винопроизводители заради дъждовете
По-слаба реколта очакват винопроизводители заради дъждовете