НОВИНИ

Парк в двора на варненска гимназия

Доброволци от Търговската гимназия във Варна строят парк в двора на училището си. Бригадата има амбицията за облагороди част от пространството и да го превърне в кътче за отмора и забавления. Целта на инициативата е да бъде осмислено свободното време на младежите с полезни дейности.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
18:10, 23.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След броени дни част от двора на търговската гимназия във Варна ще бъде любимо място за децата - с много зеленина, сцена и беседки. За да се случи това, възпитаници на училището и техни приятели запретнаха ръкави.

Георги Георгиев
”Ами, може би всичко дойде от желанието, че е време за промяна, че трябва да се направи нещо хубаво, да има нещо ново.”
Никола Цанков - зам.-директор
”По стечение на обстоятелствата последните, с които разговарях, са завършилите 57-а година, които казаха че от тогава тази градинка не е функционирала. Граждани, които живеят тук в околията, минавайки поздравяват децата, казват "браво, очаквахме го, чакахме го дълго време този кът да разцъфне най-накрая.”

Преобразяването на двора на Търговската гимназия във Варна стана възможно със средства от общински проект. Сега всички очакват да видят резултата от усилията си.

Нелина Иванова
"Да стане едно по-добро място за новите ученици, които ще дойдат занапред да учат."

В зеления кът ще им има безплатна безжична мрежа и няколко монтирани шахматни дъски. Паркът е разположен на площ от 450 кв. м. и трябва да бъде готов за началото на учебната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Източна Украйна
Напрежение в Източна Украйна
Близо 700 са сградите паметници на културата във Велико Търново
Близо 700 са сградите паметници на културата във Велико Търново