НОВИНИ

Патриарх Неофит: Вълнението ни е голямо

Вълнението ни е голямо, тъй като в днешния ден имаме възможността да видим този свят божи дом в неговия обновен вид, благодарение на доброплодните отношения между нашите страни и нашите църкви. Това каза негово светейшество Българският патриарх Неофит по време на освещаването на обновения храм "Свети Стефан" в Истанбул.

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 07.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Особено благодарим на република Турция, която в лицето на община Истанбул подкрепи сложните реставрационни дейности и направи възможно този храм да заблести по нов начин, укрепен и величествен, в който могат да се стичат за поклонение многобройни посетители, каза още патриарх Неофит.

;

Своят принос имаше и българската държава, на която изразяваме благодарност, в лицето на нашия премиер г-н Бойко Борисов. Благодарим и на н. св. патриарх Вартоломей за съдействието, което оказва за опазването на българските светини под неговата юрисдикция.

Прекланяме се пред труда на реставраторите и всички, които са допринесли за възобновяването на този свят храм. Всички те са в мислите ни и молитвите ни, защото това е свято дело за прославянето на Божието име сред човеците. Нека всемилостивият Бог бди над всички нас.

Честит и благословен празник! За много и благословени години, каза патриарх Неофит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бинали Йълдъръм: Нека дадем послание за толерантност
Бинали Йълдъръм: Нека дадем послание за толерантност
Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери
Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери